Soustředění Jizerky

Hadač Miroslav     22.08.2021

Neděle 22.8. dopoledne. Krátká (spíš zkrácená). V borůvkami zarostlém a k tomu kamenitém terénu (včetně pokácených stromů) jsme se rozloučili s Jabloncem. Tratě od 3 do 5 km. Rerun
Všechny tréninky proběhly přesně podle plánu. Snad se nám v "domácích" terénech podařilo po prázdninách zadaptovat na mapu a terén. Porovnali jsme se na tratích s nejlepšími světovými závodníky (jsou opravdu dobří). Procvičili jsme celou řadu technik: směr, vzdálenost, držení výšky, línie, dohledávky, volby postupů, noční, okruhy, had, omezená mapa, stavění kontrol, pochopení problému, seběh dolů, výběh nahoru, běh hustníkem, vysvětlení chyb, předávání zkušeností, samostatnost, ........



Sobota 21.8. odpoledne.
Kombotech. Dvě tratě 5,9 km a 3,8 km. Línie, Had, ŠH, melioračky, kupky (bez ost. objektů. Na kontrolách fangle. Rerun A. Rerun B. Večer rozbor obou tréninků, informace k sezóně, závěrečné zhodnocení, úklid.


Sobota 21.8. dopoledne.
Midl, kvalifikace WOC, trať B (do 12  kontroly totožná). Běželo se na SI. Kopc, hustníky kameny. Tratě A (2500), B (1800), C (1300). Srovnání s WOC: někteří na hranici postupu do finále, nejhorší pak pátý od konce :). Výsledky. Mezičasy. Rerun.


ePátek 20.8. odpoledne. Žebřík, posilka.

Pátek 20.8. dopoledne.
Okruhy Maliník. Vybrali jsme obtížnou kamenitou část hluboko v lese (3 km pěšky). 6 okruhů do 1 km poměrně kopcovitých. Běželo se na SI a velké lampióny. Výsledky. Mezičasy.


Čtvrtek 19.8. odpoledne. Klasika Břízky, dlouhé postupy, volby. Značení fáborky. Tratě 5-9 km. Rerun. Večer regenerace - sauna, vířivka. Přednáška - rozbor postupů klasiky, příprava na zítřejší okruhy.
Čtvrtek 19.8. dopoledne. Mapové volno. Jen 45 min. posilka. Navíc jsme přišli o jedno auto. Po obědě rozbor postupů včerejšího nočáku a podrobný rozbor sprintu.



Středa 18.8. odpoledne.
 Noční. Tratě ca 4 km, mladší malinko méně. Po dešti, husté borůvčí. Tempo AP2. Rerun.


Středa 18.8. dopoledne.
 Sprintové úseky. 5-6 úseků 2-3 minuty (pauza 2-3 minuty podle věku). Závodní tempo. Řada umělých překážek, pro komplikovanější volbu. VýsledkyRerun. Následný rozbor postupů a mezičasů..



Úterý 17.8. odpoledne.
 Vrstevnicovka. Tratě 3-5 km. Rerun. Večer rozbor tréninků a příprava na zítřejší sprint a noční.

Úterý 17.8. dopoledne. Midl (MS). Část tratě z MS midl. 2300, 1700, 1200 m. Běželo se na SI. Zpestřeno o "nachytávací" kontrolu navíc na okraji kolečka (čtením kódů jsme prošli). Vcelku chladno a mokro. Výsledky. Mezičasy. Rerun A, B, C.


Pondělí 16.8. odpoledne. Cvičení na žebříku (běžecké posilování). Fyzio posilka (každý své určené cviky). Večer sauna. Zítra testujeme midl z MS :)

Pondělí 16.8. dopoledne. Klasika Bramberk. Dvě náročné kopcovité tratě 8300 a 5000 m. Na kontrolách fangle (Jablonecké). Rerun A. Rerun B. Rozbor postupů a přednáška (info k dalšímu dnu).


Neděle 15.8. odpoledne. Kombotech na mapě Břízky. 2 tratě ca 5 a 7 km. Línie. Švýcarská hra (lampióny). Mini mídl (SI). Výsledky. Mezičasy. Rerun. Večer sauna, přednáška, rozbory.

Neděle 15.8. dopoledne. Okruhy ve vysokém tempu. Plno kamenů a borůvek. 6 okruhů ca 1000 m. Součásti tréninku bylo stavění kontrol po dvojicích. Výsledky. Mezičasy.


Sobota 14.8.. Dlouhá cesta za nepříjemného vedra, ubytování. Odpoledne jsme zahájili línii (na které se nečekaně objevily i kontroly). Tratě 3,5-5 km (30-50 minut). Sympatický terén s kameny a kupkami. Cílem bylo neustále mít pod kontrolou každý krok. Jak se to dařilo jsme probrali při večerní přednášce. Postupy Rerun.