Příměstský OB tábor

Hadač Miroslav     09.08.2021


4.den - závěrečný - Opava a psí útulek
Po přenocování v Klubovně - skvělé, klidné a veselé, jsme ráno vyběhli na Sádrák okoupat se, osvěžit se, zaplavat si. Tím se nám den dobře rozjel. Na ranní trénink byla naplánována mapa kolem psího útulku. Každý si sám oběhl v různém pořadí 10 kontrol, 3 začátečníci šli vždy po 2 kontrolách a postupně si další a další kontroly přidávali.Pak nás čekaly 4 okruhy řazené podle obtížnosti.



Ke zpestření programu jsme domluvili exkurzi psího útulku. To bylo moc fajn, mezi kočičkami, hadem, želvou a pejsky.... :) Poté přesun na kolech na polední oběd. Oběd nám uvařili v jídelně Mikeš v Opavě. Odpolední program byl odpočinkový. Přesun na kolech Lesíkem ke splavu na Palhanci, kde nás čekalo brouzdání a koupání v řece Opavě. Na závěr ještě hra Městečko Palermo..... a v 16:00 hodin ukončení tábora. Počasí se vydařilo, nálada byla pohodová, program pestrý, ale náročný. Trénovala se každý den mapa,  upevňovala se dovednost v ježdění na kole, běhalo se, hráli jsme s míčem a hodně jsme se smáli :) :). (Magda a Honza)


Středa 3.den - APK  Hradec nad Moravicí  a triatlon Žimrovický spla. Opět jsme všichni vyrazili na kole směr Kylešovice-Branka-Hradec nad Moravicí. Na louce si dvojice zaběhly 4 kontroly  APK, spíše to bylo brouzdání ranní rosou.Poté se vyrazilo na APK na zámek. Báječné !!! Zámeckým parkem procházelo mnoho lidí, maloši mezi nimi běhali a hledali kont Po svačině jsme šli k Žimrovickému splavu, kde jsme se osvěžili a připravili závod v triatlonu. Triatlon ale originálně, po našemu :) - přebrodění řeky Moravice, běh, kolo. Startovalo se intervalově a všechny to vybudilo k obrovskému závodění .
Dokonce i Honza s Kubou si mezi sebou zazávodili.
Výsledky triatlon:
Oběd jsme měli domluvený v Areálu Dobré pohody, tam jsme si odpočinuli  a kolem půl čtvrté vyrazili na kole zpět do Opavy. Cestou jen 2 zastávky : Branka u Opavy - zmrzlina, Kylešovice - u Kotůlků - melounová svačina. Pak jsme všichni nasedli na kola a uháněli zpět do Klubovny, abychom se mohli připravit na přenocování a opékání. Někteří spali ve stanu, pár odvážlivců pod širákem. Parádně jsme si to užili :). (Magda)



Úterý, 2.den - 10.8. Dnes byl náš cíl tréninku Lhota u Opavy. Je-li jsme po cyklostezce Opava-Kravaře-Mokré Lazce -Lhota u Opavy. Ve škole Labyrint jsme se setkali s příměstským táborem zaměřeným na téma olympijské hry a naše 12-ti členná parta vysvětlila všem nováčkům princip OB, seznámila je s OB značkami a symboly.
Pak jsme si všichni společně zaběhali SPRINTOVÉ OKRUHY. Bylo to moc príma, protože se mnozí vyhecovali a dostali se do takového závodění a soutěžení, že se málem zapomnělo na čas oběda. Výsledky okruhů. Mezičasy.

Polední klid jsme si vychutnali u řeky Opavy. Dovádění v řece, ovlažení se v horkém dni nikdo neodolal.
Odpoledne jsme běhali po linii v lese a trasu zakreslovali do mapy. Stihli jsme si i zahrát 2 kola schovávané v ohraničené části lesa. Cesta domů byla rychlá, ale náročná, protože jsme byli po celém dni znaveni.
Dnešní den se všem líbil, máme mnoho nových zážitků. (Magda a Honza)


Pondělí 9.8. -1.den. 12 usměvavých  kluků a holek dorazilo s koly a dobrou náladou ráno do Klubovny. Rozcvička, běžecká abeceda a rozježděni na kole nám zabralo téměř hodinku Pak jsme vyrazili na cyklostezku směr Opava-Zlatníky -Stěbořice Průjezd Opavou jsme zvládli bez problémů, všichni jsme se už těšili na mapový trénink v lese na mapě Pivovar.

 

Evžen Kostka připravil 2 trasy, běžci se seznámili s mapou a někteří samostatně nebo jiní ve dvojicích si trať proběhli. V poledne nás čekal oběd - přijela Pizza??.
Odpoledne se běhalo v lese na  tréninku po šipkách , což bylo úsměvné a zpočátku lehké, Schovka ukončila lesní dobrodružství a na závěr jsme si vyzkoušeli hrát nohejbal. Den nám rychle utekl a nikomu se moc nechtělo zpět domů do Opavy. První cyklo výlet a den se nám vydařil.  (Magda)