Alicante

Hadač Miroslav     07.12.2018

Pátek patřil návratu do "nepříjemné zimy", brzké vstávání 4:30 a odlet 7:25. 13:30 jsme již lebedili doma. Celkem jsme absolvovali 15 mapových tréninků v nejrůznějších terénech. Z toho 2 sprinty, 2 noční a 3x okruhy. 4 tréninky byly na SI, ostatní na lampióny, ve městě pak na objekty. Pro soustředění jsme měli připraveno 420 map. Najezdili jsme 800 km. Několikrát absolvovali regeneraci. Jednou jsme se přejedli v Čínské restauraci. Když se 18 účastníku jaro zeptá: "Co jsi dělal v zimě?" Tak odpověď je jasná: "Makal"    Fotky od LV, Barči.


Čtvrtek. Prší a prší. Malí a nachlazení vyráží na turistiku a nákupy do Alicante (procházka s mapou). Nejzdatnější jdou na dvě krátké tratě na Santa Pole (rovina, porostově extrémně detailní, spousta kamenů). Nakonec naběháno téměř 10 km s kvalitní novou mapou. I počasí se umoudřilo a nepršelo.
Odpolední okruhy na vrstevnicové mapě byly posledním (patnáctým) tréninkem. Běželo se na SI, 6 okruhů okolo 1000 m. Bez deště. Výsledky. Ještě vydatná regenerace, úklid, balení a brzy ráno zpět domů.


Středa. Vale del Soll, otevřený terén se spoustou vrstevnicových tvarů se sluncem zabořeným ve svahu. Kontrolované volné proběhnutí kolem 60 minut s důrazem na precizní mapování. Postaveno 16 kontrol.
Po tréninku přesun do Alicante, kde jsme si dali technicky zajímavý sprint na urbanizovaném parkohřišti, zámku, ....(původně měl být sprint pod hradem, ale parkoviště bylo plné ... ukázka mapy).
Večer Thierryho nočák. Projevila se zřejmě navnaděnost na zlepšení loňských časů, jelikož z těch co doběhli si všichni většinou pohoršili. Výsledky.

Úterý. Dopoledne kvalitní klasika nedaleko Ceheginu, kopce, členitá údolí, bez cest. Časy až do 120 minut. 
Odpoledne jsme navázali sprintem v historickém centru Cehegínu na nové mapě. Úzké uličky, psi, kočky, kopce, schody, ....

Ponděli. V 9:15 jsme zahájiji den dlouhými postupy na nové mapě jižně od Guardamaru (písečné duny, nízké zarostlé hustníky). Mapově už zvládají všichni, když nepřeženou rychlost běhu. Počasí jako každý den, opalovací. Odpolední klid věnujeme důkladnému úklidu kolem chatek (a Tomek vyrazil s dětma postavit NOB pro třetí fázi). Ráno jsme provedli i bodování pokojů (vítězí s náskokem Jurajova chatka). Před chatkou nám rostou pomeranče, citróny, mandarinky a dokonce i banány.
Odpoledne kratší okruhy na mapě z JWOC. Šest mapově kvalitních okruhů do 1000 m. Písečné duny. Výsledky.
Večer sprint severně od Guardamaru na mapě 1:5000 s reflexy na kontrolách. Zítra Cehegín (kl. a sprint v historickém centru).

Neděle. Dopoledne trénink na nové mapě v novém terénu u moře, písek, spousta vrstevnic a hlavně světle a tmavě zelené (udržet směr bylo docela obtížné, průběžná místa vedla vždy jinde než bylo potřeba). Tréninkový mapový čas 50-80 minut.
Odpoledne okruhy na SI ve vrstevnicovém prostoru u campu. Standardně mapové obtížné okruhy. Výsledky.
Večer procházkový sprint po Guardamaru a dosyta projedená Číňannka.

Sobota. Vyrazili jsme k pobřeží J od Cartageni. Pro nás nový, otevřený terén u moře byl příjemným náročným proběhnutím (zkrácená). Teplota byla téměř letní, sluníčko svítilo až moc. Všichni zvládli svůj díl mapové práce úspěšně. Odpoledne jsme se přesunuli do míst bývalých dolů (železná ruda, kovy, ...). Kde jsme v množství výsypek, starých stavení a pozůstatků po těžbě absolvovali velmi technický sprint (časově dvojnásobný). Večer věnujeme dobré večeři a důsledné regeneraci.

Pátek. Odlet, příjezd, ubytování, nákup. A první trénink had (poměrně náročný) jdme také zvládli (akorát jsme zatměli a ještě máme 2 kontroly v lese). Večer ještě protekční bazén.

 

 

 

hhhhhhhBorunInformace k soustředění.