Sabinka 2018

Schuster Martin     01.02.2018

Fotky od Luďka Valíka.

Fotky Lucie König

Neděle 4.2.2018

Již se stalo tradicí, že soustředění končíme výletem na Švýcárnu. V mlze a mrazivém počasí cesta tam, hřejivé slunce nás doprovodilo nazpátek. Všichni okolo koukali, že po výcviku už nejsme žádní turisti, ale lyžaři běžci!  


Sobota 3.2.2018

Dopoledne nás překvapilo slunce, odpolední trénink skupina A = 2 hodinový výlet na sněžnicích, skupina B = specialisovaný tréning sk8ting. Po večeři záchranářská praxe, takže znova ven z chaty zachraňovat sportovce zasypaného lavinou (Pípák), venitř pak nácvik záchrany zraněného (Filip), obstáli jsme, všichni, kdo to potřebovali, byli zachráněni.

Pátek 2.2.2018
den ve znamení pravé zimní klasiky, dvě fáze zaměřené na dovednosti a vytrvalost. Večer nás Lucka a Michal naučili jak zachraňovat lidi.

Tady se koukejte jak umíme jezdit

Čtvrtek 1.2.2018
soustředění oficiálně zahájeno 70-ti minutovým nočním pochodem zasněženým terénem ve volné přírodě (bez světel), trasa Sabinka - chata Horské služby, - nahoru směr Petrovy kameny.  

Cestou zpět cvičení obratnosti v hlubokém, čerstvém prašanu. Po návratu na chatu jsme zkontrolovali materiál, mazali běžky, jsme tak připraveni na trénink č. 1, běh klasický.