Velikonoční víkend GP Silesia 2024

Schuster Martin     31.03.2024

Televizní záznam z Grand Prix Silesia.
Přesun GP Silesia z července na březnový velikonoční víkend se zdál riskantní kvůli počasí, teď (po bitvě) to vypadá jako „moudrá volba“, jarní termín nakonec přilákal vyšší počet účastníků než posledních pár let (ca 380, sobota téměř 400), taky les bez bujného ostružinového podrostu a tohle, spolu s perfektně revidovanou mapou od Zdeňka Lenharta, přineslo téměř dokonalé podmínky pro závodění. Fotky od LV.


V rámci GPS jsme připravili soustředění pro naše nejmenší, děti se zúčastnily všech závodů, včetně vloženého závodu v nočním. Pro centrum závodů jsme využili osvědčené zázemí obce Bohdanovice a spolupráci s místními hasiči, kteří se postarali o občerstvení, v naší režii byla káva a wafle.

Děkuji všem pořadatelům za odvedenou práci, vypadalo to, že fungujeme jako dobře namazaný stroj. Nicméně – neusnout na vavřínech, při pohledu do budoucnosti je vidět, že budeme potřebovat širší zapojení členů (mladých či starých, to je jedno), abychom měli rovnocenné varianty pro klíčové činnosti, prostě posílit se pro další akce.

Celkově zde mohu konstatovat, že akce se zase líbila a slyšeli jsme zejména pochvalná slova. GPS byla rozcvičkou, Český pohár v Nová Ves na začátku září 2024 nás teprve čeká. Zůstaňme spolu, ať se nám v našem bohulibém úsilí nadále daří!