Letní tábor - Skřipov 2023

Krasnokutská Magda     25.07.2023

V neděli 16.7. jsme postupně všichni přijížděli na tábořiště - někteří už na louce kempovali z 3-denní GPS.
Postavili jsme si stany a hráli míčové hry a disk golf. Seznámili jsme se s plánem tábora, v podvečer jsme se šli okoupat do rybníka Balaton a večer nás čekala večerní hra v týmech zvaná  Orchideje. Týmy jsme utvořili 3 s názvy: ALFA, BETA, OMEGA. Po večerní hře jsme si rozdělili noční hlídky a ve 22:00 hodin se šlo na kutě do našch stanů.


pondělí 17.7. jsme den začali rozcvičkou. Dopoledne jsme běhali hvězdicový trénink. Všichni se moc snažili, aby oběhli všech 13 kontrol. Odpoledne se vyjelo na kole do Hradce nad Moravicí na zmrzlinu. Poté jsme Kalvárkou jeli zpátky. Výlet se vydařil. Ujeli jsme 21 km.  Po večeři dovezla maminka ONDRY PODMOLA 1 dort a 2 buchty, které se rychle snědly. Ondra měl totiž narozeniny. Večer nás čekala skvělá přednáška od Filipa - na téma: Co mi orienťák dal, jak se trénuje, kam se jezdí po závodech a soustředěních ... Fotky ze Španělska a Švédska, úplně odlišné terény, ... Své zážitky a zkušenosti přidal i Adam s Karolínou. Večer zpříjemnil Adam svými fotkami a videem dětí z dopoledního tréninku.Večerka se trošku protáhla, ale noční hlídka tábor bedlivě hlídala.


úterý 18.7. proběhla ranní rozcvička se štafetami v nedalekém lese. Dopoledne se běhal mapový trénink scorelauf (výsledky). Většina závodníků byla rychlejší než určený limit ke sbírání kontrol. Téměř všichni stihli orazit všechny kontroly. Odpoledne se běžela linie mezi oplocenkami, kde každý závodník musel dokreslovat do mapy umístění kontrol z lesa. Tratě byly připraveny dvě - kratší a delší. Ve volných chvílích si děcka zahrály i schovku v lese. Večeře byla ve znamení grilování. Jeňa přijel ugrilovat vepřové maso. Večer nás čekala večerní hra v týmech - Honba za pokladem. Všichni plnili úkoly na trase, v závěru se hledal poklad. Každý tým svůj poklad našel.


Ve středu 19.7. se po ranní rozcvičce trénovaly v lese piktogramy. Týmová hra Poklad koktavého mudrce byla zaměřena na orientační pojmy, značky a piktogramy. Odpoledne jsme strávili na kolech - jelo se na rozhlednu do Jakubčovic a poté po turistické značce do údolí řeky Raduňky a Raduňkou k zámku. V zámecké cukrárně jsme si dali zmrzlinu, v nádrži se okoupali a Raduňkou opět dojeli zpět do tábora. Filip celou trasu běžel, cyklisté ujeli 26 km. A večer přijel Mirek, aby nám udělal přednášku o piktogramech, značkách, lesních terénech, měřítku mapy, ... Bylo to super, zvlášť když každý běžec dostal Fantu a Mentosky k poslouchání.


 Čtvrtek 20.7. opět začal rozcvičkou. Dopoledne se běžela krátká trať (výsledky) a odpoledne jsme na louce měli připraveného super píchače (výsledky). Nejprve běhal každý sám za sebe v kruhu a musel co nejrychleji narazit všechny kontroly. Druhá část se běžela opět po jednotlivcích, každý musel co nejrychleji narazit kontroly ve správném pořadí 31-56. A to byl adrenalin!!! Třetí část se týkala týmů. Po táboře byly rozneseny kontroly 31 - 56 a každý tým štafetově jeden po druhém s předáváním čipu musel co nejrychleji trať zaběhnout. Po večeři proběhla soutěž v disk golfu - opět po týmech.


pátek 21.7. se po krátké ranní rozcvičce začal chystat klasický závod (výsledky). Opět byla připravena trať A (delší) a trať B (kratší). Všichni krásně zaběhli. Potom se začal balit tábor - stany, tunely, jídelna. Týden rychle uběhl, v 15:00 hodin si rodiče přijeli pro zavazadla a stany a parta běžců se vydala na kolech do Opavy. Ujeli jsme cca 17 km a s úsměvy byl týden ukončen.