Soustředění Tatry

Hadač Filip     04.07.2022

Skupinka 6 lidí (Filip, Adam, Vašek, Barča P, Kája K a Kája C) se v pátek vydala do Tater (Štrbské pleso) na objemovou přípravu (+ od víkendu Jirka - ten má přípravu na JWOC). Hlavní náplní jsou objemy, které jsou v podobě co nejvyššího převýšení. Nechybí ani rychlejší věci, jako terénní kilometry a tempové okruhy kolem plesa doplněné o klusy po okolí.

 

Čtvrtek - poslední den byl zakončen různě, zranění měli procházku, unavení klus, méně unavení AP1 a ladící na JWOC tempové úseky. Poté následovala dlouhá cesta domů.


Středa - poslední dlouhý výběh/túra s výjezdem "šalinou" směrem na východ a následným výstupem na magistrálu, po které následovala cesta zpět na Štrbské pleso (jedna skupinka ze stanice Vyšné Hágy, druhá Starý Smokovec). Všichni zase absolvovali převýšení vyšší než vertikální kilometr na 3 a více hodinách. Jirka si dal ladící úseky kolem plesa.


Úterý - deštivý den byl ideální k využití terénních kopcovitých kilometrů, tentokrát už v doprovodu Jirky (dle výkonnosti jsme šli 2-4x, únava se už kumuluje), nejrychlejší časy se dostaly těsně pod 4 minuty. Odpoledne volný regenerační klus kolem plesa. Večer zasloužené wellness s velkým množstvím různých saun.


Pondělí - poslední slunečný den byl využit na další delší výběh/túru (holky měly kratší túru). Vrcholem byly tentokrát Rysy, ale některým to nestačilo a tak si přidali i část výběhu na Tupou. Časy zase přes 3 hodiny.


Neděle - ve slunečném počasí došlo konečně na delší výběh/túru po žluté kolem Soliska (vertikální kilometr s řetězy). Výkonnější skupinka vystoupala navíc na nějaký neznačený vrchol. Časy byly hrubě přes 3 hodiny.


Sobota - vzhledem k nepříjemnému počasí (bouřky) byla další vytrvalost změněna na tempové úseky kolem plesa (2,2km - 2-4x podle výkonnosti) a odpoledne pohodový klus 30-60min na Jamské pleso (bohužel fotky ani výhledy nebyly, celý den pršelo a byla mlha).


Pátek - dlouhá cesta + kratší (90min) vytrvalost na Solisko. Kluci až úplně nahoru, holky k chatě (tempo místy běh, místy chůze - podle náročnosti)