Soustředění TSM - Španělsko 2020/2021

Hadač Filip     27.12.2020

Skupina pár jedinců (Adam, Barča a Kačka) se pod vedením Filipa vydala na přelomu roku 2020 a 2021 do Španělska na mapové soustředění. Vybraná destinace byla nejvhodnější pro akci z hlediska opatření kvůli COVID-19 (v ČR by nemohly být ani společné tréninky, natož soustředění). Zaměření bylo spíše objemové a tempové, ale ani nějaké rychlejší úseky a posilování nechyběly. Jedná se o zimní výcvikový prostor pro celou Evropu. I letos v místě byla řada sportovců z evropských zemí.


Sobota ráno - Zakončení soustředění a odjezd zpátky domů.


Pátek odpoledne - Zkrácená v dunách pod městem v tempu AP1. Kluci 50min, holky 30-40min. GPS.

Pátek dopolednePosbírání Thierryho nočáku (Nko) volným tempem.


Čtrvtek večer - Thierryho nočák (Nko) maximálním možným tempem (výsledkem bylo tempo AP2, místy AP3), ve kterém se stíhá mapovat. GPSDlouhodobé výsledky TN.

Čtvrtek odpoledne - Roznesení Thierryho nočáku (Nko) volným tempem.

Čtrvtek dopoledne - Kratší klasika ve slunečném údolí (Valle del Sol) volným tempem, kluci i holky 65min. GPS (místy mírně posunutá).


Středa odpoledne - Sprint v Cehegínu tempem AP3. Farstované s hromadným startem. Kluci 4 okruhyholky 3 okruhy.

Středa dopoledne - Delší klasika poblíž Cehegínu volným tempem, kluci 90-100min a holky 60-70min. GPS.


Úterý odpoledneBěžecké a obecné posilování 43 minut (23' B + 20' O) + 10' RV, které se skládalo z abecedy, žebříku a core cvičení.

Úterý dopoledne - Middlong na mapě bez cest, kterou jsme navštívili za 10 let poprvé. Šlo se tempem AP1, kluci 50-60min a holky 30-40min. Někteří účastníci byli vystrašeni divokým prasetem. GPS (místy mírně posunutá).


Pondělí odpoledne - Odpoledne přišla na řadu delší klasika pohodovým tempem (kluci 90min, holky 60min) ve zeleno-žlutém lese s kaňony poblíž Santa Poly. GPS (místy mírně posunutá).

Pondělí dopoledne - Kromě mapy je potřeba si vzpomenout i na nějaký rychlejší běh, a tak se šlo: Rychlost - 2x (6x 150m holky / 200m kluci); meziklus zpět; 5' pauza + 4x rovinka + ABC + RV.


Neděle večer - První noční na severu mapy u kempu v tempu AP1 kolem 40min, místy ztížená průběžnost a mapování kvůli prokácení.

Neděle odpoledne - Běžecké a obecné posilování 43 minut (23' B + 20' O) + 10' RV, které se skládalo z abecedy, žebříku a core cvičení.

Neděle dopoledne - Po včerejším volném proběhnutí následoval těžký tempový trénink v dunách pod městem, kde se běželo 30 minut v tempu AP2. Kromě mapování při rychlejším tempu byla náročnost ztížena i o dohledávky (na kontrolách nemáme nic). Všichni předvedli, že i bez kontrol zvládají běhat bez chyb (možná chybějící kontroly tlačí k vyšší přesnosti mapování a koncentraci). GPS (běželo se pozpátku, holky začínaly 14. kontrolou).


Sobota odpoledne - První trénink byl jednoduchý, Barča nakreslila a pospojovala kontroly na prázdné mapě u kempu a každý si volil postupy dle svého uvážení. Cílem bylo běžet kolem 40-50 minut volně a vzpomenout si, jak se v písečných dunách běhá. Bez spánku to fyzicky moc nešlo, ale nikdo se na to nevykašlal.

Sobota dopoledne - Náročný brzký odjezd ve 3 hodiny ráno zvládli všichni obstojně, dostpávání v letadle (někteří i v autě) nechybělo. Nikoho si na letišti nenechali a tak soustředění může začít.