Jarní SCD soustředění v Jeseníkách

Holas Tomáš     30.05.2020

Letos první opavské orientácké soustředění dětí se uskutečnilo v Suché Rudné v hotelu Paramon. Celkem 17 dětí, z toho tři nové tváře orientačního běhu, se v pátek za slunného počasí vydalo na dvoukilometrovou trať o deseti kontrolách, která otestovala jejich Covidem omezenou jarní přípravu.

 


 

Terén se vyznačoval umělými terenními tvary z bývalé těžby a porostově pestrým podkladem. Večerní program budoval děckou soudružnost.
Sobotní krátkou trať v okolí Podlesí s krásným bukovým lesem a podmáčeným zeleným údolím jsme absolvovali i s dalšími nadšenými orientačními běžci z přilehlého okolí.
V sobotním odpoledni jsme oběhali pět okruhů v horských partiích chaty Hubertky. Opylující borůvčí, monumentální výhledy na Jeseníky a kvalitní tratě nám dodali sebedůvěru na mapě.
Musím velice pochválit nové členy Vaška, Sama a Sofii, kteří se v tak těžkém prostředí  rychle zorientovali a zapojili. Další pochvala patří větším dětem, které po mapové přípravě zvládli i objemovou přípravu s výkonem 18 km.
Sobotní přednáška o orienťáckých aplikacích otevřela dětem oči, jak a kde se lze ještě v tom našem OB světě realizovat.

V neděli jsme běželi závod na klasické trati. Déšť, zima, vítr, kopce, vysoká tráva...vše co nás může na závodech potkat. Koukni na video :-)