Soustředění a závody Alicante

Hadač Miroslav     26.02.2020

Fotky.
Středa odpoledne: balení, úklid, odlet, návrat, .....
Středa dopoledne: závěrečné pohodové proběhnutí na severní části tréninkového prostoru. Rerun.


Útery odpoledne: hledání ukradených věcí v okolí krádeže (příkopy, parkoviště, les, cesty, koše, .... Nic nenalezeno (vše s mapou v ruce). Naštěstí před půlnoci jsme všichni pohromadě a zítřejší odlet bez problémů je reálný. Jen máme trošku strach z toho co nás čeká u nás  :( :( 
Úterý dopoledne: intervaly na mapě u moře, místy duny, místy hustý nízký les. 6 km. Rerun. Bohužel nám na parkingu vykradli auto, mobily, foťáky, peníze, kreditky, doklady .... Fakt hodně nepříjemná vzpomínka na destinaci. Davo výlet na Ambasádu SK do Madridu. My zase na Ambasádu naši do Benidormu. Policejní stanice. Hodiny a hodiny nepříjemné administratívy.


Ponděli večer: Thierryho NOB (na SI co nám zbyly). Výsledky. Postupy v Rerunu. Pak ještě rozbor postupů NOB. Pozitivní je, že se všichni zlepšujeme :) Výsledky TN 2016-2020.
Pondělí odpoledne: zkrácená trať v kamenité, porostově členitém terénu. Postupy v Rerunu.
Pondělí dopoledne: výběh s mapou kolem pláže, i nepříjemný svah. Krásné výhledy. Postupy v Rerunu.


Neděle odpoledne: volné proběhnutí v lese z okruhů a NOB spojené s důsledným hledáním 10 ztracených SI. Bezúspěšně. Podle stop jsme museli konstatovat, že na nás byl spáchan sofistikovaný útok (snad toho zloděje svědomí dožene). Večeře u Číňanky. Přednáška: zhodnocení závodu a příprava na pondělní tréninky.
Neděle dopoledne: závod krátká s handicupovým startem. Předzávodní příprava zabrala, nikdo si nepohoršil, naopak zlepšení byla znatelná. Otevřený technický terén s atypickými skalními útvary a vrstevnicemi. 8 umístění na bedně: Viktor, Karolína, Barča, Adam, Jirka, Davo, LV, Mirek. Výsledky. Mapy Rerun.


Sobota odpoledne: sprint Yecla. Město, hradby, převýšení. Sympatický sprint. Výsledky. Mapy v Rerunu. Večer vodní regenerace přednáška pro handicupový start.
Sobota dopoledne: závod klasika Costa Calida. Otevřený, členitý, často neprůhledný terén. Spousta větvených údolí. Výsledky. Všechny mapy všech kategorii v Rerunu


Pátek odpoledne: rozbory postupů (přednáška, projektor). Individuální běžecký trénink. Vodní regenerace. Večer předzávodní příprava. Brzká večerka (odjezd na závody je v 7:00). Výsledek stahováni SI ze včerejších okruhů a NOB je 10 ukradených kontrol (30.000,-).
Pátek dopoledne: zkrácená trať Coto Cuadros. Členité vrstevnice. Neprůhledný, špatně průběžný les. Uměle zalesněný. Tratě od 40 do 70 minut. Nácvik udržení výšky, směru v nepřehledném terénu. Postupy Rerun.


Čtvrtek večer: noční. Reflexy, Siac. Dvě tratě 3400 a 1800 m. Mapa 1:7500. Na kontrolách z odpoledních okruhů. Postupy v Rerunu. Výsledky s mezičasy.
Čtvrtek odpoledne: okruhy, 6x 1000 m. Stará verze mapy 1:10000. Písečné duny, čistý neprůhledný les. Výsledky s mezičasy. Postupy v Rerunu.
Čtvrtek dopoledne: trať na rozběhání v zavřeném vrstevnicovém lese s písečnyma dunama. Místy po pláži u moře. Všichni se vrátili bez větších zaváhání. Postupy v Rerunu.



Dnes začíná týdenní soustředění Alicante. Čeká nás řada tréninků a 3 závody Světového rankingu se silným mezinárodním obsazením.
Hlavní předsevzetí je automatizovaná práce s buzolou a precizní plán. Budeme rozvíjet technické dovednosti a fyzickou přípravu výkonnostně motivované mládeže. Nabereme cenné mezinárodní zkušenosti.
Akce probíhá za významné podpory MSK. Na závodech reprezentujeme Moravskoslezský kraj.