Zimní soustředění Sabinka 2020

Schuster Martin     30.01.2020

Neděle (2.2.) závěrečný trénink proběhl na tvrdých, zmrzlých tratích u Kurzáku, s ohledem na sněhové podmínky opět bruslení. Nácvik jízdy v dlouhém skluzu (bez hůlek), následně jsme pilovali techniku 1:1 do mírného kopce, navázat na dlouhý, rychlý skluz 2:1 na rovině a mírně z kopce. Závěr jsme si užili pohodovou jízdu za sedýlko a zpátky do chalupy, vstříc dalším zážitkům s naším klubem OB Opava. SKAL!


Sobota (1.2.), i když jsme uprostřed zimy, hlásí se nám teplejší počasí než jsme podle serveru yr.no očekávali. Vyrážíme směr Švýcárna a dále na Slatě, kde se nám daří kličkovat mezi turisty a cvičit techniku klasického stylu. Odpoeldne skating, přes tratě u Kurzovní až na Švýcárnu a zpět. Večer trávíme společně kvízovou soutěží, skupinky řeší blok 10 otázek k lyžování, 10 otázek k orienťáku, teorii, zdá se, máme v malíčku. Uvidíme zítra a po celou sezonu OB 2020, jak se nám povede v praxi.

V pátek (31.1.) jsme se probudili do syrového, deštivého rána, dopolední tréninková phase na klasických lyžích (těžká máza), nácvik techniky běhu, hry u Kurzovní. Odpoledne jsme vyměnili styl za lyže sk8, nácvik techniky, vytrvalost. Večer přednáška o technice běhu na lyžích, teorie a praxe přípravy lyží. Po zbytek večera jsme si prakticky vyzkoušeli mazání skluzné části lyže, na stoupání jsme použili tzv. klistry (tekuté vosky).


Soustředění zahájeno (čt večer, 30.1.), 14 motivovaných účastníků dorazilo vstříc naplnění účelu soustředění - rozvinout fysickou kondici, zdokonalit techniku běhu, připomenout si pravidla pohybu na horách, posílit týmového ducha. Po večeři jsme vyrazili na první trénink (minus 2, prašanový sníh), seznámit se s terénem, jeli jsme krátké sprintové úseky soupaž, sjezd z Václaváku dlouhým obloukem, za 40 minut jsme byli zpět na chalupě.

Ještě odkaz na pohybující se obrázky, nejdříve klasika (u Kurzovní) https://www.youtube.com/watch?v=3t5HLggFaMI, pak taky soupaže (od Slatí k průseku) https://www.youtube.com/watch?v=-bqlO2FYTfo