Soustředění Španělsko

Hadač Miroslav     26.11.2019

Absolvovali jsme 15 tréninků v různých terénech a naběhali velký objem km (viz výzva Garmin, vítěz přes 160 km). Zautomatizovali jsme práci s buzolou. Zlepšili jsme se v koncentraci pří výkonu. „Plán-realizace“ nás provázely celým soustředěním. Uvědomujeme si, že cesta k cíli je mnohem důležitější než cíl samotný.
Díky Denisy a Vojty se nám povedlo úroveň soustředění posunout kus dopředu po všech stránkách, obkoukali jsme řadu přístupů nejlepších o běžců (trénink, taktika, technika, strava, …). Ušli jsme další kousek dlouhé cesty (velkým  plusem je, že víme kudy cesta vede).
Akce proběhla za významné podpory MSK.
Spousta fotek od Barči, Výsledky Thierryho nočáku 2016-2019. Video od Štěpyho.
Do 18.12. je poslední šance pro mladé přihlásit se na soustředění Alicante únor/březen 2020.



Čtvrtek dopoledne:
ráno výklus 3500m. Okruhy v čístém lese, hustnících a na pláži (nepříjemný a obtížný terén). 6 okruhů 1000-1300 m. Běželo se na SI. Výsledky s mezičasy.
Čtvrtek odpoledne: klasika Santa Pola (pro největší makače :)). Alternatíva lehký výběh (pláž, asfalt) spojená s blbostma na pláži (nejmenší).
Čtvrtek večer: závěrečné zhodnocení. Úklid, balení (odjezd z campu v patek 4:30)



Středa dopoledne: 
ráno výklus 3500m. Krátká trať na mapě 1:5000. Zcela otevřený terén bez porostu, duny, kamení, kupy, údolíčka, prohlubně. Běželo se na SI. Tratě A, B, C. Výsledky s mezičasy.
Středaodpoledne: sprint ve sportovním areálu Alicante. Schody, skluzavky, zdi, .... Start a cíl na SI, ostatní lampiony. Všichni stejná trať. Výsledky.
Středa večer: Thierryho nočák. SI. Výsledky s mezičasy2018. 2017. 2016.



Úterý dopole:
ráno výklus 3500m. Klasická trať Cehegín. Členitý terén. Mapa 1:1000. Každý běžel co zvládl (max. 90 min.)
Úterý odpoledne: sprint Cehegín (s minivýletem). Velmi kopcovitý sprint, vše historické centrum. Start a cíl byl na SI, kontroly lampiony na dotek. Všichni běželi stejnou trať (2100m vzdušně, převýšení 180 m). Výsledky.
Úterý večer: bazén, přednáška, rozbor klasiky a sprintu, příprava na další den.



Pondělí dopoledne:
ráno výklus 3500m. Klasická trať u Santa Poly. Otevřený terén s kamenitým tvrdým podkladem. Tratě 5-10 km. Rozneseny fáborky.
Pondělí odpoledne: krátká trať. Písečné duny přímo v Guardamaru. Siac. Tratě A, B, C. Výsledky s mezičasy.
Pondělí večer: oslava narozenin. Obsáhlá vodní regenerace. Přednáška s vyhodnocením dnešních tréninků, příprava na zítřek, sprint.



Neděle dopoledne:
ráno výklus 3500m. Okruhy v písečných dunách. 6 okruhů po ca 1000m. Běželo se na SI (Siac).Výsledky s mezičasy.
Neděle odpoledne: technický trénink v mírně svažitém terénu s písečnými dunami a neprůchodnými hustníky u pláže.
Neděle večer: večeře v čínské restauraci. Přednáška s vyhodnocením dnešních tréninků a příprava na zítřek.



Fotky od Barči

Sobota dopoledne: ráno výklus 3500m. Krátká trať v hlíněném nepříjemně členitém, kopcovitém a otevřeném terénu nedaleko Murcie. Běželo se na značení, které nám připravil (resp. nepřipravil Sun-O).
Sobota odpoledne: lesní sprint na mapě 1:5000. Závodní tempo. Rozdělení do dvojic podle velikosti (nejmenší s největším), součet časů pak určoval pořadí. Poslední stahuje NOB a připravuje dezert pro prvního. Výsledky viz obrázek. Přednáška, úvod, rozbor.
Sobota večer: noční (3400 a 2400 km). Mapa 1:5000, reflexy, SI. Písečné duny, hustníčky. Výsledky. Rehabilitace ve termálu.


Pátek: cestu jsme zvládli bez problémů. První rozběhání v dunách. Nováčci do noci.


 

 

Soustředění 6.-13.12. se blíží. Budeme běhat na aktuálních a nových mapách zakoupených od Sun-O. Ubytování budeme v krásných chatkách v campu Marjal (Guardamar). Čeká nás spousta kvalitních mapových tréninků (viz program). Jako trenéři a asistenti s námi letos jedou Denisa Kosová a Vojtěch Král.