Majstrovstvá Slovenska štafiet & Knock-Out Šprint

Schuster Martin     20.10.2019

V sobotu 19.10.2019 se minivýprava našeho oddílu vydala do středoslovenského města Zvolen, aby tam otestovala svou veteránskou rychlost. 

 


V sobotu se na sídlišti Zvolen - Západ konalo Majstrovstvá Slovenska šprintových štafiet. Martin Schuster závod rozběhl a předával Renatě Barcíkové na 5. místě, pro kterou však minutová ztráta ztrátou nebyla, své soupeřky na trati smázla a předávala již na místě prvním Mirkovi Hadačovi, který čelo zkušeně pohlídal, a nechal tak na 2. místě štafetu Košic Jožky Polláka a na 3. místě Bratislavčany Juraje Šmelíka.

Výsledky šprint štafiet: https://is.orienteering.sk/sites/default/files/competition_documents/2019/10/1500/1500_results_sk.pdf

V neděli se na témže místě pořadatelé pustili do organizačně náročného veřejného závodu v Konck-Out sprintu. Tato nová o-disciplína měla standardní formát, rozběhy, ze kterých postupovalo prvních 18 závodníků do třech semifinále, ze kterých pak šli první dva do finálového závodu, tzn. finále bylo pouze pro šestici nejlepších. Nejcennějšího výsledku dosáhla Renata Barcíková v kategorii W40, která průběžně stále vedla a systémem start - cíl si doběhla pro vítězství. Mirek Hadač v kategorii M40 na finále dosáhl taktéž, kdy ve velmi dramatickém závěru jen těsně nestačil na Jožo Polláka z Košic a obsadil tak druhé místo. 

Výsledky Knock-Out finále: https://is.orienteering.sk/sites/default/files/competition_documents/2019/10/1501/1501_results_sk.pdf