MČR na Krátké trati

Melecký Martin     25.06.2019

O víkendu nedaleko Trutnova proběhlo Mistrovství ČR a Veteraniáda na Krátké trati. OB Opava se tam vydal v počtu 20 přihlášených závodníků. V sobotu, v rodišti Josefa Škvoreckého, jsme se po důkladné týmové poradě (v gesci Mirka Hadače), vydali postoupit ze svých rozběhů. Mezi nejtěžší pasáže patřila hřbetní skalní hrana a pod ní strmý, těžce běhatelný svah s velkým množstvím kamenů. Věděli jsme, že sebemenší ztráta kontaktu s mapou může vyústit ve velkou chybu nebo celou jejich řadu, a výkon pak může více připomínat basketbal než orientační běh, tak složitý závod to byl. Fotky od LV.


V kategoriích MČR jsme se těšili ze 2 postupů. To když Adam Valík vyhrál jeden z rozběhů v dorostencích mladších a Jirka Kostka v těch starších. Ve Veteraniádě jsme postupů do A-finále měli celkem 8.

V neděli, to se už běželo o medaile, si naši závodníci vedli velmi dobře. Adam doběhl devátý, a věřme, že chyb, kterých se dopustil, se na dorosteneckém ME o víkendu vyvaruje. Ještě lépe závodil Jirka, který vybojoval 6. místo, přičemž ho od vítězství dělila pouhá necelá minuta! Jen tak dál!
V hlavní mužské kategorii nejlépe z oddílu dopadl Filip Hadač v půlce druhé desítky v H21B.
Z postupivších veteránek nejlépa zaběhla Petra Valíková – 13. místo v D45.
Ve veteránech byl potom naším nejlépe umístěným závodníkem Tomáš Kovalčík – 8. místo v H45.

Tak teď poprázdninovat, potrénovat a na podzim už pro medaile! :)